Welkom op de website van Peter Verreussel Fotografie.

Ik ben geboren in 1962 in Sittard. Heb mijn jeugd doorgebracht in Limburg en ben uiteindelijk neergestreken in Brabant in het plaatsje Asten. Ik ben begonnen met fotografie op mijn achtste: ik kreeg toen mijn eerste toestel van mijn vader, een simpele agfa clack. Sindsdien heeft het fotografie-virus mij niet meer losgelaten.

Wat destijds is begonnen als een leuke hobby is later uitgegroeid tot een echte passie….  Mijn passie en enthousiasme voor fotografie groeit nog steeds. Ik fotografeer allerlei onderwerpen zoals landschap, portretten en architectuur. Na mijn opleiding aan de Nederlandse Fotovakschool ben ik tegenwoordig werkzaam als zelfstandig fotograaf.  Ik werk met name binnen de zakelijke markt: vastgoedfotografie, bedrijfsfotografie, reclame, food- en product fotografie.

Mijn werk onderscheidt zich door niet alledaagse composities, degelijk vakmanschap, gecombineerd met de nieuwste technieken en vooral veel inzet. De gemaakte beelden worden digitaal verwerkt in eigen beheer. De donkere kamer is vervangen door Lightroom en Photoshop.

In mijn vrije werk benader ik mijn onderwerpen vooral op een conceptuele manier. Het uitgangspunt hierbij is in meestal een idee of concept. Het begint dus vaak met een creatief denkproces. een verhaal dat ik wil vertellen of een gevoel dat ik wil overbrengen. Vervolgens is het een uitdaging om de juiste beeldtaal te vinden.

Ik beïnvloed de beelden zodanig dat de foto uitdrukt wat ik wil. Dat beïnvloeden kan in de te fotograferen scene, maar ook achteraf, door het toepassen van beeldmanipulatie.

 

Algemene voorwaarden
Ik ben lid van de beroepsvereniging DuPho. Ik onderschrijf dan ook de gedragscode van de DuPho. Ik hanteer de algemene voorwaarden zoals die zijn opgesteld door de Dupho (Association of DutchProfessional Photographers) waar ik lid van ben. Deze voorwaarden zijn van toepassing op al mijn overeenkomsten en werkzaamheden.

Voor meer informatie: neem contact op voor een gesprek en/of prijsopgave.
Alle beelden  © Peter Verreussel Fotografie
Niets van deze website mag worden gebruikt en/of gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van Peter Verreussel.

Webdesign door Moccup Webdesign